Στο άπειρο, και ακόμα παραMETA♾️!

Στο άπειρο, και ακόμα παραMETA♾️!

Στο “Connect 2021” το πιο σημαντικό event της εταιρίας από την ίδρυση της, μάθαμε πώς θα υλοποιηθεί το όραμα του ιδρυτή της καθώς και ποιο είναι το νέο της όνομα.

  • Τα apps της: Facebook, Instagram, Whatsapp, Messenger, κτλ
  • Τη Facebook Reality Labs με τα metaverse products/services, π.χ. την πλατφόρμα Horizon

Το νέο όνομα της εταιρίας θέλει να την εισάγει στη νέα της εποχή, σε αυτή δηλαδή όπου η εταιρία ωριμάζει και μεταμορφώνεται από μία απλή social media company, στην πρώτη corporation τεχνολογίας που επενδύει το μέλλον της στο metaverse.

Η επίσημη παρουσίαση Connect 2021
Σημαντική παρατήρηση εδώ: ο ίδιος ο Μαρκ ξεκαθάρισε πως ΔΕΝ πρόκειται να δεσμεύσει την παρουσία μας σαν άτομα στο “metaverse”, με τους λογαριασμού μας στα apps του.

Δηλαδή δε θα είναι αναγκαία η σύνδεση του λογαριασμού μας πχ. Στο facebook για την “είσοδό” μας στις υπηρεσίες του metaverse.

Αν και κάτι μου λέει πως στην πράξη θα οδηγηθούμε σε αυτές τις προϋποθέσεις.

Επί της ουσίας πρόκειται για το αμιγώς Virtual Reality κομμάτι του metaverse, όπως το φαντάζεται η META, χωρίς ωστόσο το όραμα αυτό να περιορίζεται μόνο εκεί, αφού πάντα έχουμε και τις αντίστοιχες τεχνολογίες/υπηρεσίες σε AR.

Αυτό είναι το Horizon Home

Το πραγματικό όραμα τελικά είναι να δημιουργηθούν ανοικτές, mixed reality εμπειρίες για όλους, που θα περιλαμβάνουν το VR, το AR, και τον ψηφιακό κόσμο όπως το γνωρίζουμε τώρα, δημιουργώντας πραγματικές συνέργειες μεταξύ υπηρεσιών, ατόμων και επιχειρήσεων.

Για αυτό το λόγο δεσμεύτηκε πως θα επενδύσουν δεκάδες δις σε συσκευές και υπηρεσίες, που θα παρέχονται αν όχι δωρεάν, τότε σίγουρα στο χαμηλότερο δυνατό κόστος. Ωστόσο μόλις ο στόχος αυτός επιτευχθεί, οι οικονομίες κλίμακας και η οικονομική δραστηριότητα που θα έχει αναπτυχθεί θα μπορεί να κάνει το metaverse να είναι self-sustainable.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε, και η META έχει κάθε προσδοκία (και δύναμη) να πρωταγωνιστήσει σε αυτό.

Τέλος, μην αγνοήσεις την εξαιρετική συνέντευξη του Μαρκ Ζάκερμπερκ στο stratechery.com όπου αναλύει ακόμα περισσότερο το όραμα του.

ΥΓ: ΟΛΑ τα κανάλια της εταιρίας έχουν γυρίσει στο νέο logo/όνομα!

Θα χαρώ να συνδεθούμε και στa υπόλοιπα κανάλια μου: